Bagt butternut squash med røgvæske, løgkarse og blomst

26 Feb 2020

Bagt butternut squash med røgvæske, løgkarse og blomst Foråret byder på lækre krydrede urter som løgkarse og rød tvetand. Med løgkarsens spidse karsesmag...

Risotto med ramsløg og østershatte

22 Feb 2020

Risotto med ramsløg og østershatte  Risotto er en lækker cremet sag, men denne her har vi lavet en smule anderledes. Vi har ikke puttet nogle...

Calamari med pamlekål chips og mayo

21 Feb 2020

Calamari med palmekål chips og mayo En perfekt og lækker snack, du kan nyde med familien, eller luksus aftensmad for 2 der er perfekt til en date...

Moules Frites

16 Feb 2020

Moules Frites   En klassisk ret med friske muslinger dampet i en skøn hvidvinssauce med masser af smag og en fantastisk dybde fra grøntsagerne, samt...

Velkommen til Kokkemanden

Her kan du følge med i min store passion og lidenskab for mad. Som du måske hurtigt vil fornemme, så brænder jeg for hver enkelt af de retter, jeg har udviklet og præsenterer for dig. For mig er dagligdags mad nemlig mere end bare et måltid. Det er en lille sanserejse, der kan samle mennesker - og hvis man er heldig, glæde dem!

Jeg lægger meget vægt på bæredygtige, økologiske, biodynamiske råvarer og tror på at hvis man kender sine lokale fødevarers historie, så smager maden og oplevelsen af mere. Fødevareprodukter og kvaliteten af dem, er start ingredienser i enhver ret og derfor er det vigtigt at få fat i sæsonbetonet fisk og grøntsager, så får du den bedste smagsoplevelse ud af din mad. Dette er ikke ensbetydende med at det skal koste meget at kokkerere med ærlige og friske råvarer, man kan gøre dette med snilde og holde budgettet ved at prioritere hovedingredienser og handle i sæson, da transport omkostninger for disse ofte er lavere og så er de ofte det billigste og mest velsmagende.

Min inspiration kommer blandt andet fra mine natur oplevelser i Danmark, kontrasten mellem skov og vand, det rustikke og naturlige look i form af råvarer, farver og tekstur, er det jeg hiver med i køkkenet. 

Sanke 

Hvis du har hørt ordet og undret dig over hvad det der "sanke" er for noget. Så frygt ej, nu klarer vi det helt op.

Sanke betyder at samle. 

 For mange år siden overlevede vi ved at sanke i naturen og der er meget mad i den helt almindelige og vilde natur som faktisk er spiseligt, men vi har glemt det lidt. Nu er mad kun fra supermarkeder, grøntshandler og special madbutikker og det er jo lækkert det hele er samlet, men der er altså noget med det der helt friskplukket fra naturen, som man kommer hjem med og nyder i dit måltid. Det kan være alt fra æbler, brombær og brændenælder til de lidt mere ukendte urter som lægekokleare, strandarve og løgkarse. 

Men de er lækre og værd at kende hvis man interesserer sig for at prøve vild mad. Vi har under Vild Hverdag delt billeder, fif og information om forskellige vilde ting fra de forskellige sæsoner. 

Vi er også glade for de mere gængse og eksotiske madvarer, men lokal mad kan være lige så vildt og lækkert, på sin egen måde, og det vil vi rigtig gerne dele med alle der er interesseret!

Kom med på en guidet sanketur!

Vi har oprettet en søsterside, sanketure.dk hvor vi sælger sank udstyr og guidet sanketure rundt på Sjælland, mest omkring København i øjeblikket. 

Læs mere og se vores nye side her, hvor du kan se hvor de næste ture går hen og hvornår - det bliver en vild mad oplevelse hvor du kan lære noget selv og får smagt på en masse spændende planter og andet grønt fra naturen, så kom med hvis du vil på en gastronomisk tur!

Stenbiderrogn og andre fiskeopskrifter

 Stenbiderrogn er over os, og vi fik vores første smag fra Anna's fiskekasser! 

Vi elsker den traditionelle blinis med stenbiderrogn, creme fraiche (KUN den gode med 38% ellers er det sgu ligemeget), finthakket rødløg og så lidt pynt med forvildet vinter portulak - det er en vinder kombination!

Men, vi blandede maltmel i stedet for almindelig hvedemel da vi ville have den der lidt mere dybe smag man kender fra sødmen og det lidt beske i rugbrød. Og så prøvede vi at lave nogle af dem i vores tefal vaffel maskine - det gav et smukt mønster, men hvilken som helst vaffel maskine vil fungere! Ellers så er det jo på stegepanden det foregår med blinis.

Vi har jo stablet et dejligt samarbejde op med Anna's Fiskekasser og har været så glade for kvaliteten og smagen på alt det fisk, stenbiderrogn vi har lavet opskrifter med. Det har virkelig været skønt at få fisk fanget i dansk farvande, samt fileteret i danmark så man ved at de er så friske op af vandet som muligt - medmindre man selvfølgelig selv går ud og fisker. 

Vi kan varmt anbefale hendes varer og vi glæder os til at dele disse opskrifter med fisk, så klik på billederne for at gå videre til de forskellige opskrifter.

Se Anna's hjemmeside her https://www.annasfiskekasser.dk/ 

Galleri

Vi har lavet en fin opsamling af en masse af vores billeder af retter, natur, råvarer og når vi er ude og sanke. Husk at tjekke mit galleri, hvor du kan se endnu flere billeder!  

 

 

 

 

 

Bylivet inspirerer også med grøntsags markeder og mad oplevelser i rå omgivelser, midt i myldret af mennesker og byens mange farver, dette kommer til udtryk med den service og keramik som jeg benytter i køkkenet, da alle sanserne gerne skal pirres og vækkes når maden kommer på bordet, især med et stærkt æstetisk look.

Under "sæsoner" kan du finde information om grøntsager, krydderurter, danske spiselige vilde urter, fisk, frugt og vildt jagtsæsonen, så du nemt kan få overblik over hvornår råvarerne er allerbedst. Du er meget velkommen til at kopiere og benytte disse oversigte til at hjælpe dig i køkkenet.

Der er selvfølgelig opskrifter til at give dig inspirationen og lysten til at kokkerere og udforske, eksperimentere eller genopdage glæden i køkkenet. Jeg har opskrifter på blandt andet salater, simre mad, desserter, supper, forretter, fiskeretter, julesalater og kød retter.

Der vil løbende blive tilføjet opskrifter på brød, naturlige drikke, grød, bageværk og kager.

Alle billeder er mine egne og har jeg selv fotograferet, du kan se flere under "galleri". Det jeg rigtig godt kan lide ved at fotografere er de udtryk jeg kan få frem ved hjælp af farver, baggrund, konsistens og råvarerne jeg arbejder med. Jeg går især op i det rustikke og grove look, som er mit personlige præg. Har du spørgsmål til fotografering, brug af udstyr, lys, baggrunde eller andet er du velkommen til at kontakte mig for at høre mere om dette.

I fremtiden vil der komme flere videoer om retter, grøntsager, friske råvarer og fra pop up events.


Følg med her på hjemmesiden, og husk også at like på Facebook og Instagram, her poster jeg ofte inspiration til hverdagsmad og nogle af mine opdagelser når jeg går rundt og snuser i naturen og i køkkenet. Så bliv inspireret og kontakt mig endelig, hvis der er noget, du gerne vil vide mere om, eller er interesseret i at booke mig til mad oplæg, kursuser eller workshops om grøn mad.

Der er nemlig ikke noget bedre, end at snakke om mad med andre mad entusiaster og foodies.

God fornøjelse!